37392
4. 5. 2012 20:55:15
- 1georgik1

Nedostatečně upravené kuřecí maso?
Dobrý den,
rád bych se zeptal jak je to s náchylností tasemnice v případě málo připraveného kuřecího masa? (grilované ale více, či méně do růžova). Vím, že u hovězího a vepřového je to nebezpečné, ale hrozí stejnou měrou tasemnice i u nedostatečně udělaného kuřecího masa? Moc děkuji

Dobrý den,
Pravděpodobnost nákazy z kuřecího masa tasemnicí, je velmi malá. Zde hrozí větší riziko nákazy salmonelou a kampylobakterem. Každé maso musí být dostatečně tepelně upravené. V opačném případě se vystavujete riziku nákazy.
Pravděpodobnost nákazy z kuřecího masa tasemnicí, je velmi malá. Zde hrozí větší riziko nákazy salmonelou a kampylobakterem. Každé maso musí být dostatečně tepelně upravené. V opačném případě se vystavujete riziku nákazy.
Komentáře uživatelů ...
1georgik1
10. 5. 2012 13:11:50
Moc děkuji za odpověď. Co je salmonela samozřejmě vím, ale co to je kampylobakter???
Specialista [Internista]
12. 5. 2012 15:39:49
Kampylobakter resp. kampylobakterióza je podobné infekci, které vyvolává salmonela. Je charakterizováno intenzivními průjmy, zvracením, horečkami. Často dochází u těchto dvou onemocnění k záměně. Léčba je stejná tj. rehydratace, náhrada minerálů, klid na lůžku.